joi, 3 iunie 2010

Verdeturile interzise si de evitat in alimentatia pasarilor ,papagalilor. Si remedi in cazul in care acestea sau intoxicat.

Plantele pe care nu le cunoasteti ca find non toxice , florile din apartament , avocado , bulbi ceapa , ( portocale , struguri in mod exagerat pentru pasarile de talie mica ),.
Aceste fructe si radacini trebuie evitate spre oferire pasarilor , papagalilor de companiie deoarece contin unele substante nebenefice pentru sanatatea pasarilor , papagalilor de companiie ( sau creaza un surplus de apa ) care pot duce la otravirea acestora sau la intoxicati majore , tot o data trebuie evitate acele verdeturi cu un continut ridicat de apa deoarece poat crea diaree la pasarile si papagali care le consuma.
In cazul intoxicatilor si nu numai , cu alimentatie neadecvata puneti la dispozitia pasari , papagalului dumneavoastra o bucata de argila pura si una de lut indicat lut alb. Acestea in cazul in care sunt cumparate din comert avand destinatia cosmetica pentru masti cu argile cititi cu atentie compozitia acesteia ca nu cumva sa contina si alceva in afara de argila sau lut pur. Acestea sunt remedi folosite de papagali ce traiesc in apropierea amazonului si nu numai , in cazul in care aceste pasari mananca unele fructe a caror samburi contin unele toxine astfel neutralizand efectele toxinelor respective. Pentru evitarea acestor intoxicati este recomandata si schimbarea sau inbogatirea partiala a asternutului ecologic cu asternut format din granule de bentonita care se gasesc in comert ( vezi asternutul ecologic pentru papagali ) sau granule de lut , argila care se gasesc in natura.
Obs : Spun de evitat oferirea exagerata de fructe deoarece zaharurile pe care acestea le contin asimilate in mod exagerat duc la dezecilibru nutritional ulterior la imbolnaviri , mai ales ca tot ce contine zahar in timp fermenteaza creind alcooluri care sunt daunatoare pentru sanatatea pasarilor in cazul in care uitati fructel mai mult timp in colivie . De evitat in exces tot cea ce contine zahar alcool , cofeina , teina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu