joi, 3 iunie 2010

Ce trebuie sa stim despre oferirea verdeturilor pasarilor , papagalilor de companiie.

Introducerea verdeturilor in alimentatia pasarilor , papagalilor de companie este benefica pentru vitalitatea pasarilor , papagalilor nostri doar ca trebuie bine stiut ca punere la dispozitie a acestora mai tot timpul nu este prea indicata deoarece in cazul in care pasarile prefera aceste verdeturi in detrimentul semintelor exista riscul ca pasarea sa faca diaree , aceasta ne insemnand obligatoriu ca pasarea , papagalul sa imbolnavit doar ca la vederea acestor simtome trebuie inlaturata momentan din alimentatia acestor pasari , papagali verdeturile respective deoarece acestea pentru inceput in cantitate mare cauzeaza diaree in majoritatea cazurilor , pe viitor dupa ce pasarile se obisnuiesc cu aceste verdeturi in alimentatie nu vor mai fi tentate sa consume numai aceste verdeturi astfel ca dupa ce ati oferit pasarilor de mai multe ori verdeturi acest risc dispare.
Verdeturile de o calitate indoielnica provoaca aceasta diaree si ori ce ati face pasarea , papagalul nu va scapa de aceasta astfel ca recomand verdeturi proaspate si sanatoase.
Este indicata o pauza de o sapatamana intre fiecare cura de verdeturi oferita pasari papagalului dumneavoastra.
Datorita consumului redus de verdeturi este recomandata mentinerea acestora proaspete pe toata durata meniului cu verdeturi pentru pasari , papagali daca nu ati asigurat acest lucru trebuie sa schimbati zilnic aceste verdeturi.
Pentru primele meniuri cu verdeturi pentru pasari ,papagalii de companie trebuie sa verificam daca acestea au apetitul crescut pentru verdeturi in detrimentul semintelor si a celorlalte alimente , deoarece tentati pentru prima data este consumul in exces a acestor verdeturi astfel ca pasarea , papagalul dumneavoastra poate da in diaree acest lucru nu inseamna neaparat ca acesta este bolnav numai ca se recomanda scoaterea verdeturilor pentru o perioada de timp din meniul pasari pana ce trece aceasta dereglare nutritionala.
Oferirea verdeturilor trebuie alternata cu hrana vie cate o saptamana si inca una pauza. deci tot a doua saptamana introduceti in meniul pasarilor verdeturi.
Dupa aproximativ 5 meniuri cu verdeturi pasarile sau obisnuit cu acest tip de hrana si nu mai trebuie observate daca au diaree din cauza abuzului de verdeata.
Verdeata de o calitate indoielnica provoaca diaree ori ce ati face pentru evitarea aparitiei acesteia oferiti verdeturi care sa fie mereu proaspete , daca nu puteti asigura acest lucru schimbati zilnic verdeata cu una proaspata.
Meniurile verdeata hrana viie trebuie alternate saptamanal astfel ca verdeata trebuie oferita tot a doua saptamana.
Meniul cu verdeata nu trebuie sa restranga spatiul de manevra al pasari , papagalului dumneavoastra.
Vasul in care ce ofera verdeata trebuie sa fie stabil si fix fara a se rasturna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu